Sinds 1928

Al vier generaties passie voor brood en banket..

Echte Bakker den Dulk is al vier generaties lang een ambachtelijk familiebedrijf. Iedere ochtend zijn wij samen met onze medewerkers druk met #lekkerbroodbakken, taarten en gebak maken. Wij houden van korte lijnen: zo min mogelijk tijd tussen het gereed komen van de producten en het afleveren in de winkel of bij de klant. vers, Vers en VERS .

Geschiedenis

Op 21 april 1928 begon (opa) Teun den Dulk een “Elektrische Brood- en Banketbakkerij” aan de Duinoord 16 te Katwijk aan Zee. Hij was een vooruitstrevend man. De reclameslogan die hij verzon voor zijn bedrijf wordt nog steeds gebruikt. Vraag een Katwijker naar Echte Bakker den Dulk en hij zegt:”Wie levert zulk, Echte Bakker den Dulk”.

De winkel is hier nog steeds op dezelfde plek gevestigd alleen is de naam Duinoord gewijzigd. Nadat het enige tijd de Zeeweg heette  is het later definitief Voorstraat geworden. In de bakkerij werd brood en banket gebakken voor de vijf “ventwijken” , waarvoor drie bakfietsen en twee handkarren beschikbaar waren, en natuurlijk de winkel.

In 1965 trad zoon Teun met zijn vrouw Greet toe tot de Firma en in 1970 namen zij deze over. Al snel werd er geïnvesteerd in een nieuwe oven en werd in 1972 het eerste filiaal, in Clein Duin, geopend.  Van de ventwijken werd in die tijd afscheid genomen.

Het bedrijf groeide verder en in 1987 begonnen Teun en Greet als een van de eerste bakkers in Nederland een bakkerswinkel met croissanterie en lunchroom onder de naam Brasserie den Dulk. Verder werden er verkooppunten geopend aan de Melkweg in Katwijk en de Oegstgeesterweg in Rijnsburg.

De derde en vierde generatie. Teun, Aryanne, Anne en Thomas

In 1992 trad de derde generatie Teun(Teun van Teun van Teune) met zijn vrouw Aryanne toe tot het bedrijf. In 2001 hebben zij het bedrijf overgenomen van Teun en Greet en het verder uitgebouwd tot zijn huidige grote. Inmiddels staat de vierde generatie klaar om het bedrijf voort te zetten. Sinds 2021 zijn Anne en Thomas mede-eigenaar van het bedrijf. 

Sinds 2002 mogen wij ons Echte Bakker noemen doordat wij zijn toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. Het Echte Bakkersgilde stelt zeer hoge eisen aan de kwaliteit van ons brood en banket en wij staan dan ook continu onder controle van het Nederlands Bakkerij Centrum, een onafhankelijke instelling die brood- en banketkeuringen uitvoert. Verder moeten we voldoen aan hoge eisen op gebied van bediening, hygiëne en presentatie. Daarnaast wisselen Echte Bakkers onderling elke maand vakkennis en recepturen uit en zijn we als Echte Bakker gerechtigd het gele kwaliteitslogo te voeren. Voor U een garantie dat wij in staat zijn om de hoogste kwaliteit te leveren.+

Echte Bakker den Dulk is gevestigd in Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Oegstgeest en heeft in totaal 5 winkels. Verder leveren wij aan veel lokale horeca en verenigingen.

%d bloggers liken dit: